definitief ontharen ervaringen

Definitief ontharen ervaringen

Alles over de betrouwbare en veilige IPL (Intensief Pulserend Licht) ontharing

Inhoud
Voor wie geschikt?
Consult en test
Behandeling
Voorbereiding en nazorg
Mogelijkheid vergoeding
Wat is IPL?
Flitsenergie en resultaat
Wat is definitief en haargroeicyclus
Betrouwbaarheid en veiligheid

Voor wie geschikt

Definitieve ontharing was voor velen een droom. Vandaag wordt deze droom werkelijkheid met de techniek van intensief pulserend licht! IPL is een nieuwe methode die het definitief ontharen heel dichtbij brengt. Bent u het beu om elke maand opnieuw te moeten waxen? Gaf u het op om elke keer opnieuw dezelfde marteling te ondergaan? Dan is definitief ontharen met de PLS3 Photonova de oplossing!

Voor welke huidskleur is de behandeling geschikt?
Zwart haar op een witte skin is het best te behandelen. Uit ervaring is echter gebleken dat ook bij mensen, met een donkere skin, het pigmentatieverschil tussen het haar en de skin groot genoeg is om een succesvolle behandeling mogelijk te maken.

Is de kleur van het haar belangrijk?
Over het algemeen geldt: hoe donkerder het haar, hoe doelmatiger de behandeling. Toch blijken ook blonde haren meestal goed op de behandeling te reageren.

terug

Consult & test

Voor we gaan behandelen bespreken we eerst met u alle punten van de behandeling goed door. Zodat u als klant weet wat u kunt verwachten van de behandeling. Het belangrijkste punt voor u is natuurlijk hoe vaak u moet komen. We gaan uit van een gemiddelde van 6 tot 8 behandelingen om tachtig tot negentig procent van de ongewenste haren definitief te verwijderen. Maar dit is niet in alle gevallen zo. Om u geen vertekend beeld te geven is het beter om het gemiddeld aantal behandelingen aan te houden van 6 tot 10 behandelingen. Het kan voorkomen dat u eerder klaar bent maar het kan ook zo zijn dat u vaker moeten komen. Per persoon is het aantal behandelingen verschillend en ook nog eens per lichaamsdeel verschillend hoe snel de haren weg zijn.

Intake gesprek
Tijdens een gratis en vrijblijvend intake gesprek, wordt de behandeling nader toegelicht en kunt u al uw vragen kwijt. De opgeleide specialiste bespreekt met u hoe de PLS 3 werkt en beoordelen of de methode voor u geschikt is en wordt de ontharingsverklaring met de cliënt doorgenomen. Er wordt onder andere ook bekeken of u bepaalde medicijnen gebruikt die een goede behandeling in de weg staan. Verder wordt er een proefflits uitgevoerd om te laten voelen hoe de PLS 3 werkt en wordt er besproken welke mogelijkheden er voor u zijn. Vervolgens wordt er een offerte voor u gemaakt en kunt u beslissen of u behandeld wilt worden.

Wist u dat:
Overbeharing niet alleen praktische, maar ook emotionele problemen met zich meebrengt. De meest voorkomende oorzaken van overbeharing zijn:

 • erfelijke aanleg
 • storingen in het hormonale systeem. Deze kunnen ontstaan door een verandering van de hormoonspiegel in de pubertijd, na een zwangerschap of in de overgang
 • het gebruik van medicijnen, waarbij overbeharing optreedt, b.v. het gebruik van bepaalde anticonceptiemiddelen kan de gevoeligheid voor het androgeen (mannelijk geslachtshormoon) verhogen

terug

Behandeling

Ons advies is om de eerste 3 à 4 behandelingen met tussenperioden van 6 à 8 weken te ondergaan. Omdat na enkele behandelingen de haren langer wegblijven, sommigen haren dunner worden en de haargroeicyclus vertraagd wordt, is het beter om de tussenliggende periode van de opvolgende behandelingen te verlengen. Dit kan zijn van 9 weken tot 12 weken. We bekijken hoelang het duurt voordat er weer haar gaat groeien tussen de behandelingen en passen hierop u schema aan. Is de huid te bruin door de zon of zonnebank, staan er maar enkele haren of hele dunne haren, dan is het niet verstandig om een behandeling te doen. Maar stel het enkele weken uit dan is het resultaat beter en hoeft u in totaal minder vaak te komen.

     

Aantal behandelingen
Cliënten waarbij het haar voldoende pigment bevat zijn gemiddeld na zes tot acht behandelingen tevreden met het resultaat. Voor een baard, telt men gemiddeld 8 tot 12 behandelingen. In een enkel geval kan dit afwijken. Oorzaak: man of vrouw, familie of ras, gezicht of lichaam, ziekte of gezondheid en zeker medicijnen of storingen in de hormoonbalans.
Het aantal behandelingen is afhankelijk van de dichtheid en plaats van de haargroei. Er bevindt zich altijd ongeveer 25 % van het lichaamshaar in een groeifase. De rest van het haar bevindt zich in het ruststadium en kan geen licht absorberen. Het verwijderen van erg grof, compact haar, zoals bijvoorbeeld de baard van een man, vergt echter meer tijd. Het overige haar bevindt zich in de overgangsfase of rustfase en kan geen licht absorberen. Tijdens elke behandeling verwijdert de PLS 3 het merendeel van het haar, dat zich in de groeifase bevindt. Ongeveer een week na de behandeling ziet u de dode haartjes uitvallen.

Ervaring en neveneffecten
Tijdens de behandeling hebt u een prikkerig gevoel. Na de behandeling voelt u niets meer. U mag het vergelijken met een harsontharing. Een verzorgende gel wordt tijdens en na de behandeling aangebracht om behandeling zo goed en aangenaam mogelijk te maken. Sommige delen van het lichaam zijn gevoeliger dan andere en kunnen rood worden of lichtjes opzwellen. Na een paar uur is hier echter niets meer van te merken. Bij pigmentgevoelige huidtypes bestaat er een kans op hypo- of hyperpigmentatie, wat meer tijd nodig heeft om te herstellen.

Hormonen en nabehandelingen
Bij (ernstige) overbeharing is de haargroei dusdanig gestimuleerd dat er meer tijd en behandelingen nodig zijn om alle haren weg te halen, dan bij een normaal beharingspatroon. Hormoonproblemen kunnen veroorzaakt worden tijdens: pubertijd, zwangerschap, borstvoeding, menopauze en geven nieuwe haarontwikkeling. Het kan dus zijn dat na de kuur de klant een paar keer per jaar moet terugkomen voor een nazorg.

Licht blonde/grijze haren
Licht blonde en/of grijze haren kunnen zeer moeilijk of niet verwijdert worden. Er is pigment nodig om de warmte te in de haarwortel te ontwikkelen en deze te vernietigen. Toch kan het zijn als iemand grijs wordt, dat de haarkern nog donker is en dat de behandeling wel kan slagen. Is het een twijfelgeval, dan kan er het beste een aantal proefflitsen gedaan worden en hierna bespreken of de haren los gekomen zijn na 1 à 2 weken.

terug

Voorbereiding

Sommige mensen zijn gevoeliger voor het licht dan andere, dus wees eerlijk wanneer u samen met uw specialist de kuur doorloopt. Tussen de behandelingen mag u niet epileren of harsen, maar scheren en knippen is wel toegestaan. Stel uw behandelde skin voor de behandeling niet bloot aan de zon of zonnebank.

terug

Vergoeding verzekering?

Bij behandelingen in het gelaat is het mogelijk dat uw ziektekostenverzekeraar uw behandelingen vergoed. De hoogte van de vergoeding en de voorwaarden zijn per verzekeraar en verzekering anders. De eerste stap is een bezoek bij de dokter voor uw doktersverwijzing. Ook kunt u zelf al informeren bij uw verzekering wat voor u uw jaarlijks te declareren bedrag is waarvoor u in aanmerking komt. Wij zijn geregistreerd bij de ANBOS en VEKTIS en zijn in het bezit van de nodige registratiecodes voor de specialisatie definitief ontharen die voor uw verzekering nodig zijn. De kosten van de behandeling kunt u dan daarna declareren bij uw verzekering.

terug

Ervaring en resultaat

De meeste cliënten ervaren de PLS 3 behandelingen als zeer prettig, omdat ze nooit meer hoeven te scheren, te harsen of te epileren. Stelt u zich eens voor dat u geen last meer heeft van pijnlijk ingegroeide haartjes, stoppeltjes, irritaties en ontstekingen. Oksels, bikinilijn, bovenlip en kaaklijn - de PLS 3 onthaart echt àlles!

PLS 3 & Achtergrond

De PhotoNova PLS3 is een innovatief lichtpulssysteem voor definitief ontharen, alsmede voor huidverbetering. IPL staat voor Intensief Pulserend Licht (Intense Pulsed Light).

terug

Introductie IPL en PLS3

Versailles heeft gekozen voor de PLS3 van PhotoNova, omdat dit systeem de beste resultaten levert en het bedrijf al meer dan 10 jaar succesvol is in definitief ontharen en skin rejuvenation. Er zijn diverse goedkopere systemen, die weinig resultaat geven en tot duurkoop leiden en onvoldoende veiligheid bieden voor uw skin. De PLS3 onderscheidt zich van alle andere Laser en IPL systemen, vanwege zijn zeer krachtige lichtpulssysteem in combinatie van filters die UVabc en infrarood afblokken en met een direct op de skin werkend koelingsysteem. Hierdoor worden er meer haren verwijderd op een uiterst veilige manier. De PLS3 kan gebruikt worden op alle delen van het lichaam en bij alle huidtypen.

terug

Ontharen met flitsen, hoe werkt dat?

De PLS3 produceert een hoog geconcentreerde lichtbundel met een zeer hoge energiewaarde. Deze lichtbundel wordt maar een fractie van een milliseconde uitgezonden op de skin. De zwarte pigmentstof melanine, dat zich in het merg van de haar bevindt, absorbeert de lichtflits en zet het licht om in warmte. Door het geleiden van de warmte ontstaat er een lokale temperatuursverhoging in de haarwortel van 70°C, waardoor de haarvaatjes naar de wortel dicht schroeien. Het haarzakje sterft hierdoor af en kan geen nieuwe haar meer produceren. Alleen op dat moment is een lichte pijnprikkel voelbaar en weet men dat het haarzakje definitief is onthaart. Gemiddeld duurt daarna het uitvallen van het haar 2 weken.

Wist u dat: Het flits systeem alleen werkt op donker gekleurde haren! Hele witte en hele grijze haren kunnen met de blendmethode (elektrisch ontharen) worden weggehaald.

terug

Haargroeicyclus

Het haar groeit in drie verschillende fases. Alleen zichtbaar groeiend haar kan behandeld worden. Loszittend, slapend haar en nog niet zichtbaar haar kan niet effectief behandeld worden. Afhankelijk van het lichaamsdeel zijn er ongeveer 6 tot 8 behandelingen nodig voor een goed resultaat. Het haar groeit vanuit de haarwortel. Wat we boven op de huid zien is de haarschacht en dit is het verhoornde product dat wordt aangemaakt door de haarwortel. De haargroei is verschillend bij iedereen, afhankelijk van leeftijd, gewicht, metabolisme, hormonen, medicatie en etnische achtergrond. Ondanks deze verschillen doorloopt elk haar drie ontwikkelingsfasen:Groeifasen:
 • Actieve groeifase: anagene fase genoemd waarin de haren volop groeien. Tijdens deze fase is er pigment of melanine aanwezig rond de haarwortel.
 • Overgangsfase: de katagene fase waarbij een actieve haar overgaat in de rustfase, het haar stopt met groeien.
 • Rustfase: de telogene fase is de periode waarbij de haren het haarzakje loslaten en uiteindelijk uitvallen. Hierna start een nieuwe groeicyclus (actieve fase).

Wist u dat:

Je minimaal 6 weken lang niet mag harsen voordat je met permanent ontharen begint. Er bevinden zich dan geen haren in de anagene groeifase. Dus het resultaat is dan minimaal. Alleen de haren die in de anagene groeifase zitten kunnen definitief vernietigd worden. Je moet dus een aantal keren (6 tot 8 maal) terugkomen om alle haren in deze fase te kunnen pakken.

terug

Betrouwbaarheid en veilgheid

Flitsen is een techniek dat al lange tijd is doorontwikkeld en door de meest strenge medische keuringen, zoals de amerikaanse FDA, zich bewezen heeft als veilige techniek. Verder is flitsen veiliger dan laserapparaten die meer belastend zijn voor de skin. Ook tussen de flitsapparaten en opleidingen is er veel verschil. Allereerst laat u altijd behandelen door een deskundige en opgeleide IPL specialiste. Verder zijn er veel goedkope apparaten die tot duurkoop leiden. De Photonova PLS3 heeft een kleine behandelkop in vergelijking met de goedkopere IPL apparaten. Door de kleine oppervlakte van de kop wordt meer energie afgegeven in de haarwortel, waardoor er nauwelijks kans is dat haren dun en lichter terugkomen. Bij een vervolgbehandeling zijn deze dunne en lichte haren alsnog te behandelen met de PLS3. Dit is in tegenstelling met de goedkopere apparaten die gebruik maken van grotere kop waardoor een behandeling sneller en goedkoper gaat. Door de lagere energie-instelling ontstaan er als nadelige bijwerking veel meer lichtere en dunnere haren, die bij een vervolg behandeling nauwelijks niet meer te behandelen zijn met de lage energie opbrengst.

Een goede flitsbehandeling zal de volgende zaken bieden om de belasting op de skin minimaal te houden en een verbluffend eindresultaat te geven:

 • Saffier: om een maximale energie (joule/cm2) te bereiken, wordt er gewerkt met een behandelkop van saffier om het licht optimaal te geleiden en geeft minmaal verstrooiing, zodat de doeltreffendheid maximaal is.
 • Melanine meting: de hoeveel actieve pigment in de dermis wordt gemeten. Dit is nodig om maximale hoeveel licht (energie) te bepalen die de dermis mag hebben.
 • Joule meter: nadat de maximale energie is bepaald wordt deze in de machine afgesteld en door de joule meter gecontroleerd.
 • Filter: de Photonova PLS3 maakt gebruik van "cut of" filters die garanderen dat alleen het spectrum van het licht dat veilig en nodig is wordt doorgelaten (geen UVabc) en het vermogen na filtering maximaal blijft.
 • Bril: zowel de cliënt als behandelaar beschermen zichzelf met een veiligheidsbril.
 • Geleidingsgel: Om de effectiviteit te verbeteren wordt er gebruik gemaakt van een geleidingsgel, die tevens ook koelt, zodat de dermis minder belast wordt.
 • Koeling saffier: Het zorgt een optimale koeling van de behandelzone via het saffier. De belasting van de dermis wordt hiermee tot een minimum beperkt en daardoor is de behandeling prettiger te ondergaan.
 • Verzorgende producten: voor thuisgebruik die na de intensieve behandeling nodig zijn om het resultaat te behouden.

terug