Couperose

Rosacea, roodheid en aders verwijderen met IPL

Bloedvaatjes regelen de temperatuurwisselingen in het lichaam. Als we het warm hebben, verwijden ze en kan warmte naar buiten. Samen met transpiratievocht koelt het de huid op deze manier af. Hebben we het koud dan vernauwen de bloedvaatjes zich en houden ze warmte vast. Als dit mechanisme verstoord raakt, verzwakt en verslapt het bindweefsel. Hierdoor ontstaat couperose. Hoe ouder je wordt, hoe meer de elasticiteit van het bindweefsel en de huidvaatjes afneemt. De huidvaatjes zetten uit en ze komen steeds moeilijker terug in de oorspronkelijke vorm, totdat ze verwijdt blijven. Dit wordt zichtbaar als couperose.

Couperose is meestal erfelijk, maar het kan ook verergeren door zonbeschadigingen. De schadelijke zonnestralen breken bindweefsel af, waardoor de adertjes verslappen. Andere oorzaken van couperose kunnen zijn te gekruid eten, hevige inspanningen, stress, roken, alcohol of het gebruik van een huidverzorgingsproduct dat niet bij uw huid past zijn.

Couperose is goed te behandelen . De leeftijd van de klant maakt hierbij niet uit en het is ook niet belangrijk hoe lang de couperose al zichtbaar is. Afhankelijk van de mate waarin deze bloedvaatjes zichtbaar zijn, zullen 1 à 2 of eventueel meerdere behandelingen nodig zijn om deze te verwijderen.